Kutsuvieraana punaisessa katsomossa

Jääkiekkoilija Teemu Ramstedt ja jääkiekon SM-liigaseura Helsingin IFK kutsuivat IBD:tä sairastavia lapsia katsomaan runkosarjan viimeistä ottelua torstaina 12.3. Pelin jälkeen lapsilla oli mahdollista päästä tapaamaan pelaajia pukukoppiin Ramstedtin johdolla.

Ramstedtin ja Helsingin IFK:n kutsuvieraana otteluun oli saapunut 10 lasta huoltajineen. Lapset sairastavat IBD:tä ja olivat hyvin otettuja tästä mahdollisuudesta päästä tutustumaan jääkiekkoilijaan, joka myös itse sairastaa.

– Alkuun koko sairaus tuntui huonolta jutulta, mutta tämmöiset tapahtumat helpottavat sopeutumista, Julianna Tura tuumasi

Juliannan äiti Sarianna Tura oli saapunut tyttärensä kanssa peliin, ja on hyvin mielissään kaikista vertaistapahtumista, joita myös Crohn ja Colitis ry järjestää.

– Kuviteltiin alussa, että ollaan ihan yksin taudin kanssa, mutta huomattiin ettei ollakaan. Tämmöiset tapahtumat näyttävät valoisia puolia sairaudesta. Vertaistuki on kantava voima, Tura iloitsee.

Helsingin IFK:n hyökkääjä Teemu Ramstedt ilmoitti maaliskuun alussa sairastavansa haavaista paksusuolentulehdusta. Samalla hän ilmoitti perustaneensa pyöräilytiimin IBD Cycling, jonka avulla voi jakaa tietoa IBD-sairauksista ja pyöräilystä.

– Halutaan näillä tapahtumilla saada lapsia ja kaikkia muitakin liikkumaan ja elämään terveellistä elämää. Ei se elämä lopu vaikka diagnoosi sairaudesta tuleekin. Unelmia kohti kannattaa silti mennä, Ramstedt tsemppaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA