Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Rasittaako sairastaminen taloudellisesti? Vastaamalla kyselyyn autat vaikuttamistyössä!

Pitkäaikaissairaus voi vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseen moniulotteisesti muun muassa lääkekustannusten, asiakasmaksujen ja terveydenhuoltoon suuntautuvien matkojen muodossa. Taloudellinen tilanne ja sen kuormittavuus heijastuvat myös hyvinvointiin ja terveyteen. Monien tilannetta on vaikeuttanut myös viime vuosien elinkustannusten nousu.

Kerro kokemuksesi pitkäaikaissairaudesta koituvista kustannuksista vastaamalla kyselyyn! Kysymme mielipidettäsi myös muun muassa lääkekaton jaksottamisesta sekä eri maksukattojen yhdistämisestä.

Kysely on toteutettu edellisen kerran vuonna 2018, ja haluamme nähdä millaisia muutoksia kuluneen viiden vuoden aikana on tapahtunut. Hyödynnämme vastauksia järjestöjen edunvalvonnassa ja vaikuttamisessa, jossa haluamme tuoda esille sairastavien itsensä kokemuksen! Kiitos, kun annat meille hetken ajastasi.

Kyselyyn voi vastata sunnuntaihin 26.11. saakka. Pääset kyselyyn klikkaamalla tästä.

Kysely toteutetaan yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton, Psoriasisliiton sekä Suomen Reumaliiton kanssa. Tutkimuksen toteutuksesta vastaa Innolink. Lisätietoja lomakkeen täyttämiseen liittyvistä asioista saatte Innolinkin projektipäällikkö Meiju Ahomäeltä, meiju.ahomaki@innolink.fi