Kerro meille tarinasi!

Hei ”muita suolistosairauksia” sairastavat ja läheiset! Kerro meille tarinasi!

Nimestämme huolimatta Crohn ja Colitis ry on myös muita suolistosairauksia sairastavien yhdistys. Crohnin taudin ja colitis ulcerosan lisäksi toimintamme piiriin kuuluvat IBS:ää, mikroskooppista koliittia, sappihapporipulia, kloridiripulia, lyhytsuolisyndroomaa, divertikuliittia ja Hirschsprungin tautia sairastavat. Haluaisimme tuoda vahvemmin yhdistyksen viestinnässä esille myös näitä sairauksia, ja tässä tarvitsemme teidän apuanne!

Kerro meille tarinasi. Voit kertoa elämästäsi ennen diagnoosia, diagnoosin saamisesta ja sen jälkeisestä elämästä tai voit kirjoittaa keskittyen esimerkiksi siihen, miten sairaus on vaikuttanut harrastuksiin, työelämään, ihmissuhteisiin tai vaikka matkustamiseen. Jos vapaamuotoinen kirjoittaminen tuntuu haastavalta, voit myös kertoa tarinasi vastaamalla alempaa löytyvään kysymyspatteristoon.

Otamme ilolla vastaan kaikenlaiset tarinat! Muistathan kuitenkin, että teksteissä tulee kunnioittaa toisten ihmisten yksityisyyden suojaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kenenkään toisen salassa pidettäviä tai muutoin arkana pidettyjä asioita ei voi tuoda julki ilman tämän lupaa. Näin ollen kumppanin tai lapsen sairaudesta, oireista tai lääkityksistä ei saa kertoa julkisesti missään ilman asianomaisen suostumusta. Lisäksi alaikäisiltä vaaditaan huoltajien lupa tekstin julkaisemiseen.

Tarinoita voidaan julkaista myös anonyymisti, mutta kirjoittajan vastuulla on voiko hänet tunnistaa tekstin sisällöstä. Kerrothan viestisi yhteydessä saako nimeäsi mainita julkaisussa. Tarinoita ja kokemuksia jaetaan Crohn ja Colitis ry:n Facebook:ssa ja Instagramissa.

Jakamalla tarinasi olet osaltasi lisäämässä sairautesi näkyvyyttä ja tarjoamassa vertaistukea samassa elämäntilanteessa oleville.

Lisätietoa ja tarinat voit lähettää osoitteeseen laura.makinen@ibd.fi.

Kysymyspatteristo:

  • Nimesi (kerro tässä jos haluat tarinan julkaistavan anonyymisti)
  • Sairautesi
  • Sairastatko itse vai läheisesi
  • Diagnoosivuosi
  • Miltä diagnoosin saaminen tuntui?
  • Miten sairaus on vaikuttanut elämääsi/perheesi elämään? Voit kertoa sairauden vaikutuksista esimerkiksi koulu- tai työelämään, harrastuksiin tai ihmissuhteisiin.
  • Mistä saat tukea ja voimia sairauden kanssa elämiseen?
  • Mitä haluaisit kaikkien ymmärtävän/tietävän sairaudestasi?
  • Mitä haluaisit sanoa muille samassa tilanteessa oleville?