IBD:lle näkyvyyttä Giro d’ Espoossa

Sunnuntaina 24.5. ajettiin Giro d’Espoo, johon kuului 111 kilometriä pitkä maantiepyöräily. Mukana tapahtumassa oli IBD Cycling ja heidän joukoissaan pyöräili colitis ulcerosaa sairastava Tea Naskali. Naskali toimii yhdistyksessä vertaistoimijana Helsinki-Uusimaalla.

– Ihan mahtava fiilis, Naskali hehkutti maaliin päästyään.

Naskali sai kuulla tuttavaltaan, että nyt olisi mahdollista päästä pyöräilemään Teemu Ramstedtin johdolla IBD Cycling -seuran kanssa. Naskali innoistui heti eikä voinut jättää mahdollisuutta välistä vaikka ei ollut kiireidensä takia kunnolla ehtinyt harjoitellakaan.

Vuonna 2008 Naskalille diagnosoitiin colitis ulcerosa, mutta se ei häntä ole urheilun suhteen pysäyttänyt.

– Voin hyvin, eikä sairaus haittaa urheilua tällä hetkellä remissiossa, mutta pahojen akuuttien aikana minulla ei ole voimia treenaamiseen. Olen aina tykännyt urheilla ja liikkua. Kun sairastumisvaiheessa sai kuulla, että on ammatikseen urheilijoita, jotka sairastavat ja silti pystyvät urheilemaan, se antoi kunnon buustin ja uskon siihen, että IBD:n kanssa voi urheilla ja liikkua. Sairaus ei ole este, vaan välillä haaste.

Naskali kannustaa myös muita tulemaan mukaan pyöräilemään ja liikkumaan.

– Rohkaisen muitakin osallistumaan pyöräilytapahtumiin, sillä ryhmässä on hieno fiilis ajaa, eikä matka tuntunut yhtään niin pitkältä kuin olin ennakkoon ajatellut. Uskon, että yksin polkiessa 111km olisi luultavasti tuntunut paljon raskaammalta. Aivan samoin kuin sairauden kanssa eläessä on huomannut, että vertaisten tuki ja tsemppaus auttanut eteenpäin.

Naskali ja muu tiimi pyöräili yhdessä rykelmässä ja taittoivat 111 km aikaan 4 tuntia 17 minuuttia. IBD Cyclingin Kimmo Kananen pyöräili kisassa toiseksi ja IBD Vivus -tiimissä pyöräillyt Tuukka Puuronen oli kolmas.

IBD Cycling osallistuu tänä kesänä ainakin Tour de Helsinkiin 30.8. Kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua kilpailuun ja pyöräillä IBD Cycling -seuran kanssa. Jos kiinnostuit, laita viestiä teemu.ramstedt@ibdcycling.fi