Olemme nyt IBD ja muut suolistosairaudet ry!

IBD ja muut suolistosairaudet ry:n logo, jossa lukee yhdistyksen nimi

Syyskokous hyväksyi 24.10. sääntömuutoksen, jonka myötä yhdistys tulee jatkossa toimimaan suolistosairaiden puolestapuhujana ja vertaistuen tarjoajana nimellä IBD ja muut suolistosairaudet ry. Sääntömuutos, sisältäen uuden nimen, on nyt merkitty yhdistysrekisteriin. Yhdistys toimi aiemmin nimellä Crohn ja Colitis ry.

– Yhdistyksen nimen täytyy kuvata yhdistystä ja eritoten yhdistyksen jäseniä nyt ja tulevaisuudessa, joten muutos oli tarpeen, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jarkko Lignell tiivistää.

Nimi on valittu annetuista ehdotuksista, kun jäsenistö pääsi vaikuttamaan nimeen jo loppuvuodesta 2019. Toiveita kohderyhmän laajentamisesta ja pääsystä tiedon, vertaistuen ja edunvalvonnan piiriin on tullut sekä sairastavilta kuin myös terveydenhuollon henkilöstöltä.

– Crohn ja Colitis ry -nimi palveli hyvin, mutta moni asia on vuosien saatossa muuttunut. Tarve vertaistuelle ja oikealle tiedolle tulee jatkossakin kasvamaan, toiminnanjohtaja Ulla Suvanto kertoo.

Nykyinen kohderyhmä on laaja, sillä tällä hetkellä yhdistyksen kohderyhmädiagnooseja ovat IBD:n eli tulehduksellisten suolistosairauksien Crohnin taudin ja colitis ulcerosan lisäksi mikroskooppiset koliitit, lyhytsuolisyndrooma, ärtyvän suolen oireyhtymä eli IBS, synnynnäinen kloridiripuli, divertikuloosi sekä sappihapporipuli.

Lue lisää sääntömuutoksen hyväksymisestä täältä >>

Vaikutus jäsenistölle

Yhdistyksen uusi nimi ei vaadi jäseniltä toimenpiteitä. Aiemmin toimitetut jäsenkortit, joiden kääntöpuolella on Vessapassi, ovat käyttökelpoisia ja hyväksyttyjä. Uusia jäsenkortteja ei tulla vielä tässä vaiheessa postittamaan kaikille jäsenille. Uuden paperisen jäsenkortin saa tarvittaessa esimerkiksi kadonneen tilalle toimistolta pyytämällä, katso yhteystiedot tältä sivulta >> Muistathan, että Vessapassi on saatavilla myös mobiiliversiona. Lue lisää täältä >>

Nimimuutoksesta huolimatta yhdistyksen nettisivujen osoitteena pysyy www.ibd.fi, samoin sähköpostiosoitteiden päätteet ovat muotoa @ibd.fi. Myös graafinen ilme pysyy samana logoa lukuun ottamatta. Uuden logon voi tarvittaessa ladata graafisen ohjeiston sivulta, eli täältä >> Ennen logon käyttöä on suositeltavaa perehtyä graafiseen ohjeistoon.

Logon ja nimen päivittyminen painettuun materiaaliin vie aikansa, sillä esimerkiksi uusia oppaita ei ole resurssien puitteissa järkevää painattaa vain nimen vaihtumisen vuoksi. Esimerkiksi aiemmin julkaistut opasmateriaalit ovat käyttökelpoisia. Yhdistyksen vertaistuen mainosmateriaali tullaan päivittämään, ja esimerkiksi IBD-hoitajat voivat tilata tätä päivitettyä materiaalia maksutta. Lisätietoja tästä tulossa viimeistään alkuvuodesta 2021.

Yhdistyksen sosiaalisen median kanavien nimet tullaan päivittämään. Myös esimerkiksi Facebookin vertaisryhmien nimet päivitetään. Jos jo seuraat somekanavia tai olet ryhmän jäsen, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos et vielä seuraa yhdistystä somessa, löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta koko nimellämme.

Päivitettyihin sääntöihin voit tutustua täällä >>