Jäsenlehden numero 3/2023 on ilmestynyt – teemana sosiaali- ja terveyspalvelut

Vuoden kolmas IBD-lehti on valmis! Lehti jaetaan jäsenille ja sidosryhmille arviolta viikolla 38, ja on pian luettavissa myös jäsensivuilla. Lehden teemaa, sosiaali- ja terveyspalveluita, käsitellään eri näkökulmilta artikkeleissa. Lehdestä löytyy artikkelit niin lääkkeiden saatavuusongelmista, muutoksenhausta sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä tutkimuksen kirjoituskutsu julkisten vessojen toimivuudesta. Pääjuttu käsittelee tällä kertaa kokemusasiantuntijuutta, sen perustaa, tarkoitusta ja mahdollisuuksia. Jutun on kirjoittanut itsekin koulutettuna kokemusasiantuntijana toimiva Tiia Penttinen. Jutussa sekä lehden kansikuvassa esiintyy myöskin kokemusasiantuntijana toimiva Aleksi Hautamäki. Artikkeli on käännetty myös ruotsiksi.

Lehden starttaa tuttuun tapaan Jäsenasiaa-aukeama, joka sisältää monta lyhyttä mutta sitäkin tärkeämpää tietoa jäsenille. Yhtenä tulevana muutoksena on jäsenlehden nimi – nyt voit myös itse ehdottaa uutta nimeä lehdelle! Lähetä ehdotuksesi 5.11. mennessä sähköpostilla osoitteeseen toimitus@ibd.fi.

Biologisten apteekkivaihto alkaa vaiheittain 1.1.2024, mutta joissain tapauksissa kannattaa valmistautuminen aloittaa jo nyt. Miksi ja miten, lue sivulta 18!

Crohnin tauti meinasi käydä poikkiteloin Oonan vaihto-opiskelun tielle, mutta onneksi tradenomiopiskelija sai pakata passin, hammasharjan ja lääkkeet ja suunnata Belgiaan. Lue kokemuksista alkaen sivulta 20.

Paljon toivotut ja pyydetyt vatsaystävälliset reseptit löytyvät sivuilta 24-25! Aamupalasämpylät ja satokauden kasviskeitto sopivat myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalle.

Taloudellista tukea lapsen sairastaessa voi saada muutamaa erilaista, mutta suolistosairauksien yksilöllisyys tuo hakemisiin ja päätöksiin omat jännityksensä. Tanja kertoo Okko-poikansa ja perheensä tarinaa lehden sivuilla 28-29.

Kuten jäsenlehti, myös nuorten aikuisten vertaistoiminta on uutta nimeä vailla. Ehdota uutta nimeä nykyisille Crocoille, ja voit voittaa maksuttoman osallistumisen 18-35-vuotiaiden vertaisviikonloppuun! Katso sivu 31, ja klikkaa suoraan nettisivulle tästä. Nuorisotiimi hakee myös uusia jäseniä, lue lisää ja hae täältä!

Alueellinen vertaistoiminta on yhdistyksen toiminnan kulmakiviä, ja järjestösuunnittelija Leena kertoo toiminnasta tarkemmin sivuilla 38. Vapaaehtoisten järjestämiä alueellisia vertaistapaamisia onkin järjestymässä monelle eri paikkakunnalle syksyn aikana. Tsekkaa ajantasaiset tiedot lehden loppuosasta, sekä nettisivuiltamme www.ibd.fi/tapahtumat!

Vuoden viimeinen jäsenlehti ilmestyy joulukuun alussa.

Toimitukseen vois lähettää palautetta lehdestä ja juttutoiveita tuleviin numeroihin osoitteeseen toimitus@ibd.fi.

Toimistollemme voit olla yhteydessä esimerkiksi jäsenmaksuihin tai osoitteenmuutoksiin liittyen sähköpostitse osoitteeseen info@ibd.fi tai soittamalla maanantaisin ja torstaisin klo 14–17 numeroon 075 325 4400.

Haluaisitko olla mukana tekemässä lehteä? Tule lehtitiimiin! Laita viestiä lehden päätoimittajalle, yhdistyksen viestintäpäällikkö Renja Nikulalle renja.nikula@ibd.fi.