Narsisseja.

Hei hei IBD-lehti, tervetuloa Suolistosairaudet!

Jäsenlehtemme nimi on päivitetty vastaamaan yhdistyksen nykypäivää ja koko jäsenistöä, sillä vuoden 2024 ensimmäisestä numerosta alkaen lehden nimi on Suolistosairaudet. Lehti ilmestyy uudella nimellään painettuna maaliskuun alussa, verkossa jäsenille jo helmikuun puolella.

Jäsenistö pääsi myös vaikuttamaan lehden nimeen syksyllä 2023, ja erilaisten ehdotuksien jälkeen nimeksi valittiin yksinkertainen ja asiapitoinen, aiheita kuvaava yksisanainen nimi. 

– Lehden nimi ei ole innovatiivisin tai yllättävin, mutta emme halunneet lähteä revittelemään erilaisilla sanavalinnoilla, viestintäpäällikkö ja lehden päätoimittaja Renja Nikula kommentoi lehden uutta nimeä.

– Lisäksi haluamme, että asioista puhutaan rohkeasti niiden oikeilla nimillä.

Nimimuutoksen yhteydessä lehden kannen asetteluja piristettiin, mutta muutoin lehti on tuttua sisällöltään. 

– Yhdistys kattaa jopa kahdeksan eri suolistosairausdiagnoosia, joten lehden sisältöjä punnitaan joka numeroa varten tarkkaan. Panostamme yhä enemmän yleiseen suolistosairauspuheeseen, unohtamatta silti diagnoosikohtaisia artikkeleita, Nikula jatkaa.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti on nyt myös kattavampi kuin koskaan, sillä tästä vuodesta alkaen lehden painosmäärä on 9 500 per numero. Painosmäärää nostettiin 500 kappaleella per numero suuren menekin vuoksi.

Lehden kohderyhmiä ovat yhdistyksen jäsenten lisäksi gastroenterologian erikoislääkärit ja -hoitajat, sairaalat ja hoitolaitokset sekä monet terveysalan järjestöt. Lehden artikkelit käsittelevät suolistosairauksia eri näkökulmista ja aiheista. Lehdessä tiedotetaan myös ajankohtaisista asioista yhdistyksen toiminnassa. Jokaisen numeron pääartikkeli on käännetty ruotsin kielelle.

Jäsenet voivat lukea lehden myös sähköisesti jäsensivujen kautta.

Haluatko olla vaikuttamassa lehteen?

  • Liity lehtitiimiin! Tule kirjoittamaan asia- ja kokemusperäisiä artikkeleita vapaaehtoistehtävänä. Ota yhteyttä päätoimittaja Renja Nikulaan, renja.nikula@ibd.fi tai vaikka Whatsappilla numeroon 040 632 6622.
  • Ilmoittaudu haastateltavaksi jäsenlehteen tai medialle! Helpoiten se käy tämän lomakkeen kautta.
  • Kerro meille juttutoiveesi, laita vaikka sähköpostia toimitus@ibd.fi
  • Mainosta! Lue lisää täältä.