Finnair on ottanut Vessapassin käyttöön

Suomalainen lentoyhtiö Finnair on ottanut Vessapassin käyttöön vuoden 2019 alussa.

– Finnair on sitoutunut edistämään esteetöntä matkustusta. Yhdenvertaisuus ja välittäminen ovat keskeisiä arvojamme, ja Vessapassi on konkreettinen esteettömyyttä lisäävä parannus kasvavalle joukolle asiakkaitamme, helpottaen merkittävästi heidän matkustamistaan, Finnairin Ground Operation Compliance Specialist Sanna Karppinen kertoo.

Finnairin nettisivuilta löytyy lomake, jolla asiakas voi ilmoittaa sairauden, vamman tai liikuntarajoitteen, ja nyt myös Vessapassinsa.

– Asiakaspalveluumme voi olla yhteydessä toki myös muuta kautta, Karppinen lisää.

Kun asiakas ilmoittaa Vessapassistaan etukäteen, tieto välittyy myös matkustamohenkilökunnalle ja he voivat tarvittaessa ohjata asiakkaan wc-jonon ohi tai esimerkiksi business-luokan vessaan.

– Henkilökuntamme on tietoinen Vessapassista, joten tämä onnistuu myös ilman ennakkoilmoitusta, Vessapassia näyttämällä. Olemme informoineet kattavasti Finnairin matkustamohenkilökuntaa Vessapassin käyttöönotosta Finnairin lennoilla. Toki lentävän henkilökunnan määrä meillä on suuri, ja vie varmasti hetken, että uusi käytäntö tulee kaikille tutuksi, Karppinen selittää.

Ennakkoilmoitus Vessapassista voi auttaa henkilökuntaa varautumaan siihen, että lennolla on asiakas, jolla voi tulla pikainen tarve käyttää vessaa. Tieto Vessapassin käytöstä löytyy myös jokaisen lennon ohjeistuksesta, josta henkilökunta voi sen tarkistaa.

Voit ilmoittaa Vessapassistasi kätevästi ennakkoon Finnairin nettisivujen lomakkeella tai Finnairin asiakaspalvelun kautta.