Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

European Youth Meeting, EYM Tampereella heinäkuussa 2015

European Youth Meeting, lyhyemmin EYM, järjestetään vuosittain kesällä jossain Euroopan maassa, tänä vuonna isäntämaana toimii Suomi. Jokaisen maan yhdistys valitsee kaksi nuorta jäsentään edustamaan maataan tapahtumaan. Tämän vuoden tapahtuma on järjestyksessään 18.

Tapaamisten tarkoituksena on kerätä eri maiden nuoria yhteen jakamaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia siitä, miten nuorten toimintaa voisi järjestää ja kehittää. Päivien aikana nuoret työskentelevät yhdessä workshopeissa, esittelevät toisilleen omien yhdistystensä toimintaa, jakavat ideoita ja tutustuvat toisiinsa toiminnallisen ohjelman merkeissä.

EYM-tapaamisissa valitaan joka vuosi myös EYG eli European Youth Group, joka koostuu neljästä varsinaisesta jäsenestä ja puheenjohtajasta sekä yhtä monesta varajäsenestä. EYG pyrkii saamaan nuorten äänen kuuluviin EFCCAssa, eurooppalaisten Crohn ja Colitis -yhdistysten kattojärjestössä, joka tekee vaikuttamis- ja edunvalvontatyötä EU:n alueella.

Viime vuoden Irlannin EYM-tapaamisesta voi lukea täältä: http://www.iscc.ie/page.php?id=26&title=Photo%20Gallery&galleryid=17