Elisa Arvola sosiaali- ja terveysturvan asiantuntijaksi

Yhdistyksen uudeksi sosiaali- ja terveysturvan asiantuntijaksi on valittu Elisa Arvola. Elisa on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri, pääaineenaan poliittinen historia. Elisa on aloittanut tehtävässään 1.9.2023.

“Kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen syttyi jo lukioikäisenä, jolloin lähdin mukaan puolue- ja nuorisopolitiikkaan. Sittemmin olen jättänyt puolueet taakseni ja keskittynyt toimimaan sitoutumattomissa järjestöissä vapaaehtoisena sekä erilaisissa luottamustehtävissä”, Elisa kertoo taustastaan.

“Niissä tehtävissä olen kokenut voivani konkreettisemmin edistää ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointia. Edunvalvonnasta olen vastannut erityisesti yliopiston toimielimissä. Lakikoukerot ja yhteiskunnan toimintakentän tuntemus ovat tulleet tutuiksi sekä opinnoissani, lopputöissäni että käytännön kautta.”

Vaikuttava viestintä ja haastavienkin asioiden kiteyttäminen erityisesti lyhytvideomuotoon ja juuri suolistosairaille kohdennettuna ovat tulleet Elisalle jo tutuksi, sillä hän on työskennellyt yhdistyksessä viestinnän ja vertaistuen tehtävissä uutta kehittäen jo yli vuoden ajan. Toisinsanoen suolistosairaudet ja niiden arkeen tuomat haasteet sekä tietenkin yhdistyksen vapaaehtoiset sekä toimiston työkaverit ovat jo tuttuja.

“Suhtaudun tehtävään suurella innolla ja tarmokkuudella. Työssä pääsen yhdistämään haluni auttamiseen, uteliaisuuteni tiedon omaksumiseen sekä tahtotilani vaikuttamiseen. Tehtävässä on myös uutta ja opeteltavaa, joka tietysti vähän jännittää – hyvässä mielessä! 

Minulta voi kysyä kaikesta sosiaali- ja terveysturvaan liittyvistä aiheista, kuten esimerkiksi Kelan etuuksista. Parhaiten minuun saa yhteyttä sähköpostilla: elisa.arvola@ibd.fi.