Tervetuloa katsomaan videosarjaa, jossa kerrotaan elämästä IBD:n kanssa!

Elämää IBD:n kanssa -videosarjan tavoitteena on auttaa IBD:tä sairastavia arjen haasteissa.

Videot tarjoavat apua ja tukea sairauden eri vaiheisiin sekä erilaisiin elämäntilanteisiin. Videoilla tarjotaan niin positiivisia vinkkejä kuin ratkaisukeskeisiäkin ehdotuksia arkesi tueksi.

Elämä IBD:n kanssa ei ole aina helppoa. Diagnoosin saaminen voi tuntua hämmentävältä ja pelottavalta niin sairastavasta itsestään kuin hänen läheisistäänkin. Pitkäaikainen sairaus saattaa aiheuttaa epävarmuutta tulevaisuudesta. Videoiden tavoitteena on osoittaa, että IBD:stä huolimatta on mahdollista elää täysipainoista elämää.

Alkuperäisten animaatiovideoiden toteutukseen on osallistunut työryhmä, johon kuului tulehduksellisia suolistosairauksia sairastavia henkilöitä, EFCCA (European Federation of Crohn’s and Ulcerative Colitis Associations) sekä lääkeyritys Janssen.

Neliosainen videosarja on nyt käännetty suomeksi, ja videot julkaistaan syksyn aikana yhdistyksemme Youtube-kanavalla, Janssenin sivulla sekä tällä uutissivulla.

1. Elämää IBD:n kanssa: Diagnoosin jälkeen

IBD-diagnoosin saaminen voi olla järkytys. Onneksi on olemassa yksinkertaisia asioita, joilla voit helpottaa oloasi. Videolta saatat löytää joitain hyödyllisiä keinoja tähän. Katso video.

2. Elämää IBD:n kanssa: IBD arjessa

IBD:n kanssa voi elää normaalia elämää ja saavuttaa hienoja asioita. Monella menestyneellä ihmisellä on IBD. Videolla puhutaan joistakin yleisimmistä haasteista sekä annetaan vinkkejä niiden selättämiseen. Katso video.

3. Elämää IBD:n kanssa: Tavoitteena oireettomuus

Koska sairauden luonne on aaltoileva, voit tuntea olosi hyväksi remission aikana. Video kertoo remissiosta eli oireettomuudesta sekä antaa neuvoja sairauden etenemiseen sekä oireisiin varautumiseen. Katso video.

4. Elämää IBD:n kanssa: Raskaus ja vanhemmuus

Jos suunnittelet perheen perustamista, saatat olla huolissasi siitä, miten IBD tähän vaikuttaa. Tällä videolla on hyödyllisiä neuvoja vanhemmuuteen liittyviin huoliin ja pelkoihin. Katso video.