Eduskunnan IBD-verkoston toiminta käynnistyi!

Crohn ja Colitis ry on ollut mukana käynnistämässä eduskuntaan verkostoa, jonka tehtävänä on jakaa tietoa suolistosairauksista ja keskustella ajankohtaisista poliittisista teemoista. Verkosto kokoontui ensimmäistä kertaa eduskunnassa tiistaina 26.11.2019.

Ensimmäisessä tapaamisessa jaettiin tietoa siitä, millainen sairaus IBD on, kuinka nopeasti se yleistyy Suomessa ja millaisia vaikutuksia sillä on sairastuneiden arkeen. Asiantuntijalääkärin ja yhdistyksen puheenvuorot kirvoittivat paljon kysymyksiä siitä, miksi sairaudet yleistyvät juuri Suomessa ja mitkä asiat aiheuttavat ongelmia pitkäaikaissairaiden elämässä.

Verkosto järjestäytyy virallisemmin ensi vuonna ja alkuvaiheessa keskitytään tiedon lisäämiseen ja kiinnostuneiden edustajien kokoamiseen yhteen. Alkuvaiheessa verkoston toimintaa tukevat ja vievät eteenpäin kansanedustajat Niina Malm ja Mia Laiho. Verkostoon on ilmoittautunut kiinnostuneita jo useimmista puolueista, mutta kaikki tästä kansantaudin rajaa hipovasta sairaudesta kiinnostuneet kansanedustajat ja eduskunnan työntekijät ovat tervetulleita mukaan!

Lisätietoja:
Olga Haapa-aho
Sosiaali- ja terveysturvan asiantuntija