Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Chat kokeiluun 13–17-vuotiaille IBD-Ninjoille

ninja_iso_111116Crohn ja Colitis ry testaa vuodenvaihteessa 2016-2017 kuinka verkkovertaistuki toimisi chatissa. Ensimmäisenä kohderyhmänä ovat IBD:tä sairastavat 13-17-vuotiaat nuoret, eli niin kutsutut IBD-Ninjat. Jos kokeilu on onnistunut, chat-palveluita pyritään laajentamaan myös muille kohderyhmille. Chattiin osallistuakseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.

Chatin tarkoitus on tuoda yhteen IBD:tä sairastavia henkilöitä, jotka voivat antaa ja saada vertaistukea reaaliajassa paikasta riippumatta. Chateissa on jokaisella kerralla oma teemansa. Keskustelujen tulisi pääsääntöisesti pysyä aiheessa, mutta sivupolut eivät ole kiellettyjä. Varsinkin nuorten keskusteluissa pääpointti on puhua erilaisista teemoista, joihin sairaus luontaisesti liittyy. Teemoina voi olla esimerkiksi harrastukset, koulu ja opiskelu, tulevaisuuden suunnitelmat, tai ihan mikä tahansa – ideoita otetaan vastaan! Joskus chatteja voidaan järjestää myös ilman teemaa,  sanan ollessa vapaa.

Chatissa keskustelua voidaan käydä anonyymisti. Jokainen saa itse päättää, osallistuuko chattiin omalla nimellään vai nimimerkillä.

Chat-palvelun tarjoaa Tukinet. Chatit tapahtuvat Tukinetissä teemaryhmien alaisuudessa, jonne jokainen chattaaja tekee omat tunnuksensa.

Ensimmäinen chat järjestetään maanantaina 19.12. kello 17-19.

Lue lisää  täältä >>