Vastaa kyselyyn biologisista lääkkeistä ja niiden lääkevaihdosta

Pyydämme sinua osallistumaan kyselytutkimukseen, jossa selvitämme yli 18-vuotiaiden tulehduksellista suolistosairautta (IBD), iho- tai nivelpsoriasista tai palmoplantaarista pustuloosia sairastavien näkemyksiä biologisista lääkkeistä ja niiden lääkevaihdosta apteekeissa. 

Kysely on tarkoitettu kaikille kyseisiä sairauksia sairastaville riippumatta siitä, onko käyttänyt biologisia lääkkeitä tai ei. Kyselyssä annetaan lisätietoa biologisista lääkkeistä ja niiden lääkevaihdosta apteekissa, joten sinun ei tarvitse tuntea näitä asioita etukäteen. 

Tutkimukseen voit osallistua täyttämällä oheisen sähköisen kyselylomakkeen. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Tarkemmat tiedot tutkimuksesta löydät kyselylomakkeesta.

Kysely on auki 23.10.—13.11.2023. Pääset kyselyyn klikkaamalla tästä.

Tutkimuksen avulla voidaan kehittää potilaslähtöisiä ja lääkitysturvallisia toimintamalleja biologisten lääkkeiden lääkevaihtoon apteekeissa sekä potilaille suunnattua viestintää. 

Yhteistyökumppaneina tutkimuksessa ovat Itä-Suomen yliopiston farmasian laitos, Yliopiston Apteekin tutkimusyksikkö, EUPATI Suomi, Psoriasisliitto ry sekä IBD ja muut suolistosairaudet ry.