Aluevaaleja käydään nyt – uusilla hyvinvointialueilla päätetään myös suolistosairaiden palveluista!

Hyvinvointialuevaalit ovat nyt käynnissä. Uusille alueille siirtyy kokonaisuudessaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut. Myös suolistosairaiden hoidosta ja monista palveluista päätetään siis jatkossa aluevaltuustoissa. IBD ja muut suolistosairaudet ry. on koonnut vaalitavoitteet, joilla muistutetaan suolistosairaiden tarpeista ja näkökulmista. Tutustu tavoitteisiin osoitteessa ibd.fi/vaikuttaminen/vaikuttamistavoitteet/vaalitavoitteet-2022/.

Vaalit käydään Helsinkiä lukuunottamatta koko Suomessa. Ennakkoäänestys on käynnissä 12.-18.1.2022 (ulkomailla 12.-15.1.2022) ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022. Vaaleissa voi äänestää ketä tahansa oman hyvinvointialueen ehdokasta. Ennakkoäänestyksen aikana äänestys on mahdollista missä tahansa ennakkoäänestyspisteessä. Vaalipäivänä äänestys onnistuu omalla äänestyspaikalla. Tietoa äänestyspaikoista, hyvinvointialueista ja muista vaaleihin liittyvistä asioista löytyy osoitteesta vaalit.fi/aluevaalit.

Aluevaalit ovat tärkeät koko sote-järjestökentän näkökulmasta. Siksi Suomen sosiaali ja terveys ry – Soste on kerännyt aluevaalisivuilleen monipuolista tietoa vaaleista. Mukana on Sosten omien tavoitteiden lisäksi järjestöjen tavoitteita, järjestötaustaisia ehdokkaita ja blogeja liittyen vaaleihin. Kannattaa tutustua osoitteessa www.soste.fi/aluevaalit/.

Muista äänestää ja vaikuttaa hyvinvointipalveluiden tulevaisuuteen!