Vihreitä puiden lehtiä valoisaa taivasta vasten.

Äänestä uusi Nuorisotiimi!

Nuorisotiimi toimii 18–35-vuotiaiden suolistosairautta sairastavien äänenä yhdistyksessä. Nuorisotiimi mahdollistaa vertaistukiviikonloppuja ja verkkovertaistukea valtakunnallisesti sekä edustaa Suomea European Youth Meetingeissä.

Tiimiin valitaan äänimäärän perusteella kaksi uutta jäsentä. Kokoonpanoon kuuluu jo aiemmasta tiimistä jatkavat Aleksi, Enni ja Lydia. Uuden tiimin toimikausi on 2024–2025.

Tiimin kokoonpanon äänestävät 18–35-vuotiaat yhdistyksen jäsenet. Äänestys on avoinna sunnuntaihin 14.1.2024 saakka. Uusi tiimi julkaistaan vuoden 2024 alussa.

Tästä pääset äänestyslomakkeeseen!

Tutustu ehdokkaisiin:

Olen Eeli Tamminen, 25-vuotias vasta-alkava matematiikan opettaja Itä-Vantaalta. Harrastuksiini kuuluvat niin judo kuin lukeminen ja elokuvat. Koliittidiagnoosin sain 2017 keväällä ja sen jälkeen olen vertaistoimintaan osallistunut muun muassa osallistumalla Croco-viikonloppuihin sekä aluetapaamisiin. Olen ollut myös mukana ideoimassa hiljattain perustettua Discord-kanava “Croco-servua”. Vertaistukitapahtumissa olen saanut uusia ystäviä sekä tukea ja vinkkejä pitkäaikaissairauden kanssa elämiseen. Nyt toivon voivani antaa jotain takaisin ja siksi päätin hakea Nuorisotiimiin.

Moikka! Täällä kirjoittaa Linnea Numminen, 20-vuotias tradenomiopiskelija Kuopiosta. Haavaista paksusuolentulehdusta oon sairastanut pari vuotta. Olisin kiinnostunut hakemaan mukaan nuorisotiimiin päästäkseni ajamaan nuorten etuja, antamaan vertaistukea ja suunnittelemaan kaikkea kivaa ohjelmaa nuorille, esimerkiksi Croco-viikonloppua, jossa itsekin olen ollut mukana. Mut kannattais valita mukaan, koska mulla olis hyviä ideoita ja olisin kiinnostunut vaikuttamaan ja kehittämään nuorten toimintaa. Tulen kaikkien kanssa toimeen ja tutustun mielelläni uusiin ihmisiin!

Moi! Olen Jere Ikonen, 30-vuotias helsinkiläinen. Sairastan itse Crohnia ja sen kanssa matkaa on takana kohta 16 vuotta. Nuorisotiimiin ajattelin hakea, koska olen ollut pitkään vapaaehtoisena ja ollut monessa mukana, esimerkiksi järjestänyt aluetoimintaa, ollut nuorten leireillä ja monessa muussa jutussa mihin on pyydetty. Olen myös aikaisemmin ollut mukana nuorisotiimissä ja ajattelin koska siinä mukana oleminen oli niin mukavaa, että voisin palata pois eläkkeeltä. 😀 Olen myös toiminut hallituksessa, joten kaikki kokemus, jota vuosien aikana on kertynyt, antaisi varmasti paljon ideoita nuorisotiimin toimintaan. Äänestä mut mukaan, jos uskot että sopisin joukkoon.

Olen Vilma Stenvall, 22-vuotias fysioterapiaopiskelija Kouvolasta. Harrastan tällä hetkellä tennistä, hiihtoa ja kuntosalilla käymistä. Urheilu on ollut aina lähellä sydäntäni, ja olenkin kokeillut monia erilaisia lajeja jalkapallosta balettitanssiin. Oman liikuntataustani lisäksi olen ohjannut nuorten hiihtäjien ja tennispelaajien harjoituksia. Fysioterapiaopinnotkin valitsin juuri liikunnallisen taustani vuoksi.

Sairastuin Crohnin tautiin noin 1,5 vuotta sitten. Kovat vatsakivut ja jatkuva vessassa ramppaaminen laittoivat melkein täysstopin treenaamiselleni yli vuoden ajaksi, mutta nykyisen lääkitykseni avulla olen saanut taas mahdollisuuden liikkua.

Haluaisin nuorisotiimin jäseneksi, koska haluan olla mukana tarjoamassa ja suunnittelemassa suolistosairaille nuorille suunnattua toimintaa. Mielestäni on tärkeää, että jokainen suolistosairas nuori saa tarvitsemaansa vertaistukea. Haluan edistää tietoisuutta suolistosairauksista, ja niiden vaikutuksista etenkin nuoren ihmisen jokapäiväiseen elämään.

Tästä pääset äänestyslomakkeeseen!

Lisätietoa voit tarvittaessa kysyä järjestösuunnittelija Leena Tuutijärveltä: leena.tuutijarvi@ibd.fi tai nuorisotiimi@ibd.fi