Voit katsoa seminaaria täällä >>
Biologiset lääkkeet ja biosimilaarit puhuttavat tällä hetkellä sekä lääkkeiden käyttäjiä että terveydenhuollon ammattilaisia. Toukokuussa järjestettävä seminaari antaa vastauksia askarruttaviin kysymyksiin.
Biologisten alkuperäislääkkeiden ja niiden vaikuttavien aineiden uusien versioiden, biosimilaarien, käyttö yleistyy esimerkiksi diabeteksen, reuman, suolistosairauksien ja syövän hoidossa. Nämä lääkkeet valmistetaan elävien solujen avulla laboratorio-olosuhteissa, minkä vuoksi niiden kustannukset ovat huomattavasti tavanomaisia lääkkeitä kalliimmat.
Jos biologiselle lääkkeelle on saatavilla biosimilaari, on lääkärin määrättävä näistä vertailu- ja vaihtokelpoisista lääkevalmisteista edullisin. Vaihtoa ei voida tehdä apteekissa, vaan se toteutetaan aina hoidosta vastaavan lääkärin määräyksellä yhteisymmärryksessä potilaan kanssa.
Tietoa ajankohtaisseminaarissa
Potilasta onnistuneen lääkehoidon vaihtaminen toiseen saattaa mietityttää, jopa pelottaa. Mitä biosimilaarit ovat? Ovatko ne yhtä tehokkaita ja turvallisia kuin alkuperäiset biologiset lääkkeet? Miten lääkevaihto käytännössä tapahtuu? Miksi lääke vaihdetaan?
Vastauksia näihin kysymyksiin tarjotaan 17.5.2017 järjestettävässä, kaikille avoimessa iltaseminaarissa ”Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko?”. Seminaarissa esiintyy niin terveydenhuollon ammattilaisia kuin biosimilaareja käyttäneitä potilaita. Helsingin yliopiston Porthaniassa järjestettävään seminaariin mahtuu 140 ensiksi ilmoittautunutta, ilmoittautuminen päättyy 9.5.2017.
Seminaari lähetetään suorana lähetyksenä verkossa ja tallenne on katsottavissa jälkikäteen. Etäyhteyksillä seuraavien ei tarvitse ilmoittautua. Seminaarin lähetysosoite ilmoitetaan seminaaripäivänä verkkouutisessa osoitteessa fimea.fi.
Voit seurata seminaaria osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=mBSas26FFm8.
Seminaarin järjestävät yhteistyössä Fimea, Suomen Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Psoriasisliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Syöpäpotilaat ry ja Suomen Farmasialiitto osana sosiaali- ja terveysministeriön alaista Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaa.
Tapahtuman ohjelma (pdf)
Lue lisää:
Lisätietoja antaa:
Biosimilaareista:
Päivi Ruokoniemi, ylilääkäri, p. 029 522 3442
Niklas Ekman, erikoistutkija, p. 029 522 3321
Seminaarista:
Elina Lämsä, tutkija, p. 029 522 3512
Katja Lindgren-Äimänen, viestintäpäällikkö, p. 029 522 3118
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi