Perhetoiminta

IBD ja muut suolistosairaudet ry:n perhetoiminta on tarkoitettu tukemaan perheitä, joissa on

  • suolistosairautta sairastava lapsi tai
  • lapsiperheen vanhempi sairastaa suolistosairautta

Perhetoiminnan tarkoituksena on koota yhteen samanlaisessa elämäntilanteessa olevia perheitä. Tavoitteena on, että sekä lapset että heidän vanhempansa saavat mahdollisuuden kohdata vertaisiaan ja voivat saada lisää tietoa sekä voimavaroja arjessa selviytymiseen.

Yhdistyksellä on käynnissä IBD:tä sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä tukemiseksi Tukea Perheille -hanke. Katso lisätietoa hankkeesta!

Perheille järjestetään alueellisesti toimintaa Jyväskylän seudulla. Lisäksi yhdistys järjestää vuosittain valtakunnallisia perhetapahtumia, joissa on erillistä ohjelmaa lapsille ja vanhemmille. Tapahtumista löydät ajankohtaiset IBD-lasten perheille tarkoitetut tapahtumat. Katso myös perhetoiminnan vertaistoimijoiden yhteystiedot.

Yhdistys järjestäää vuosittain IBD:tä sairastavien lapsien perheille sopeutumista tukevan kurssin.

IBD-lasten vanhemmille on myös oma suljettu Facebookin keskusteluryhmä, IBD ja muut suolistosairaudet ry – IBD-lasten vanhemmille. Lue lisää verkkovertaisryhmistä!

Kuulemme mielellään kuinka voisimme kehittää perheille suunnattua toimintaamme! Vinkit ja lisätietoa yhdistyksen perhetoiminnasta :

Hankevastaava Susanna Nikkanen: susanna.nikkanen(a)ibd.fi, 045 1240 110.

Teemme yhteistyötä Kataja ry:n Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -toiminnassa. Toiminnassa järjestetään erilaisia ja erikestoisia tapahtumia pariskunnille, joilla on erityistä tukea tarvitseva lapsi tai kun työikäisistä puolisoista toinen tai molemmat sairastavat.
Kataja ry tarjoaa muun muassa puhelinpäivystystä maanantaisin klo 14-16.
Päivystys tarjoaa asiantuntijan tukea parisuhdekysymyksiin, kun perheessä on sairautta. Puhelin palvelee myös ammattilaisia.