Piirretty nalle vilkuttaa katsojalle. Tekstinä "Tukea perheille -hanke"

Tukea Perheille -hanke

IBD ja muut suolistosairaudet ry aloitti kolmivuotisen Tukea Perheille -hankkeen toukokuussa 2018. Hankkeen tarkoituksena on tukea IBD:tä sairastavien lasten ja nuorten sekä heidän lähipiirinsä arkea. IBD:tä sairastavien lasten ja nuorten määrä kasvaa jatkuvasti, joten on erityisen ajankohtaista panostaa perheiden hyvinvointiin.

Perheiden tukemiseksi:

Tuotamme materiaalia

  • Muun muassa Kun lapsi sairastuu -IBD-opas perheille diagnoosin yhteydessä, materiaalia vanhemmille, sairastavalle lapselle, sisaruksille ja muille läheisille niin sähköisessä kuin painetussa muodossa. Tietoa materiaaleista löydät täältä>>
  • IBD 1/2020 -lehdessä julkaistun artikkelin ”Pieni potilas, iso lääke – mitä, jos biologinen lääkitys pelottaa?” pitkän version löydät täältä >>
  • Tuoreimmat kokemus- ja asiantuntijavideot löydät täältä>>

Tarjoamme vertaistukea

  • Järjestämme perhetoimintaa kasvokkain ja verkossa, ja luomme toimintamalleja, joilla perheet saavat tukea lapsen sairastumisen eri vaiheissa.
  • Ajankohtaiset tapahtumat löydät täältä>>

Lisäämme tietoisuutta IBD:stä

  • Neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja suuren yleisön keskuudessa.
  • Katso kouluille suunnatun Kaverina #näkymätönsairaus -kampanjan videot ja materiaali osoitteesta www.nakymatonsairaus.fi!

Hankkeen toiminta ja materiaalit tukevat koko perhettä lapsen ja nuoren sairastumisvaiheessa sekä elämän taitekohdissa, kuten päiväkodin tai koulun alkaessa, murrosiässä sekä siirryttäessä aikuisten puolelle sairaanhoidossa.

Päivitämme tietoa näille sivuille hankkeen edetessä, pysy siis kuulolla!

Toiveita, ideoita ja kysymyksiä hankkeen toiminnasta voi lähettää hankevastaava Susanna Nikkaselle: susanna.nikkanen(a)ibd.fi, 045 1240 110, tai sivun alaosan palautelomakkeella.