Äiti ja tytär piirtävät yhdessä pöydän ääressä.

Materiaalit

Olemme tuottaneet Tukea perheille -hankkeen aikana monipuolisesti materiaalia sekä perheille että ammattilaisille. Tältä sivulta löydät tuotetut oppaamme ja esitteemme sähköisessä muodossa ja materiaalia on myös tilattavissa painettuna tilauslomakkeen kautta. Lisäksi IBD:tä sairastavan lapsen polun alasivuilta löydät kuvan polun esitteestä, joka on myös tilattavissa tilauslomakkeen kautta.

Alasivuilta löydät myös lapsille suunnatun oman Masu-Nallen puuhavihon, eri aiheisia asiantuntija- ja kokemusvideoita sekä hyödyllisiä linkkejä lisätiedon ja tuen saamiseksi.

Kun lapsi sairastuu -IBD-opas

Oppaassa tarjotaan kattavasti perustietoa IBD:stä eli tulehduksellisista suolistosairauksista lapsella, sairauden hoidosta ja sairastumisen vaikutuksista perheen elämään. Opas on julkaistu myös ruotsiksi.

Suomenkielisen oppaan osioita on julkaistu sähköisessä muodossa IBD:tä sairastavan lapsen polku -sivuilla. Ruotsinkielisen vastaavan osion löydät ruotsinkielisiltä sivuiltamme.

Painetun oppaan näköisversion voit lukea uudessa välilehdessä sähköisenä julkaisuna suomenkielisenä ja ruotsinkielisenä.

Tietoa päiväkotiin ja kouluun

Alla olevia esitteitä lapsen IBD:stä voi käyttää apuna keskusteltaessa lapsen sairaudesta ja tarvittavista tukimuodoista päiväkodissa ja koulussa.
Voit ladata uuteen välilehteen aukevat esitteet pdf-muodossa klikkaamalla alta:
Tietoa päiväkotiin
Tietoa kouluun

Lue myös vinkkejä suolistosairauden huomiointiin koulussa IBD-lehden 2/19 artikkelissa” IBD koulussa”.

Lastenkirja Mutkikas suoli

Yhdistyksen Mutkikas suoli -lastenkirja kertoo IBD:stä päiväkoti- ja alakouluikäisille ymmärrettävällä tavalla. Kirjaa voi tilata hintaan 6e / kappale, sisältäen postikulut. Lue lisää ja tee tilaus.