Rentoutumistuokio: ihmisiä selällään maassa, polvet koukussa vatsan päällä, värikkäitä vilttejä jalkojensa päällä. Kuva: Anna Jarske-Fransas.

Arki ikääntyvänä

Elinajanodote kasvaa koko ajan. Ihmiset ovat ikääntyessään yhä paremmassa kunnossa. Myös elämänhallinta ja tyytyväisyys elämää kohtaan on kasvanut ikääntyvien keskuudessa. Ihmiset ovat yksilöllisiä, joten on tärkeää muistaa, että jokainen ikääntyy omalla tavallaan.

Suolistosairaudet tuovat elämään muutoksia kaikenikäisille. Myös ikääntyvillä on haasteita elää kroonisen suolistosairauden kanssa. Tälle sivustolle on koottu erilaista tietoutta siitä, miten ikääntyminen ja suolistosairauden sairastaminen voivat vaikuttaa elämään. Olemme keränneet tietoa esimerkiksi siitä, miten muutoksia ja haasteita voidaan huomioida, jotta voisi elää mahdollisimman sisältörikasta ja antoisaa, oman näköistä elämää.

Tietoa on koottu myös oppaan muotoon. Ikääntyminen ja suolistosairaudet -opas on julkaistu keväällä 2022 ja on tilattavissa nettisivujemme kautta. Lisätietoa voit lukea oppaista kertovalta sivultamme.

Ikääntyminen ja suolistosairaudet -oppaan kansikuva, jossa kuvituskuvana kolme ikääntynyttä seisoo järven rannalla nauraen yhdessä
Ikääntyminen ja suolistosairaudet -opas